Здравеите.Решил съм да продам Пунтото и да си взема Алфа 145.Бих искал да ми кажете как вървят цените на поддръжката на тази кола.Също така ме интересува какво да гледам при покупката и...кои са и слабите места?Какъв и е разхода при различните двигатели?Мерси предварително!
Известие
Collapse
No announcement yet.
Какво мислите за Алфа Ромео 145
Collapse
X
-
Ха сега да напишеш към каква 145-ца си се насочил
Бензин (боксер или редови), дизел и т.н.
Аз мога да кажа, тъй като съм карал малка Пунто 75кс. и Алфата е 300 кг. по-тежка и на 1ва и 2ра на върви добре за разлика от Пунтото, гори около и над 10/100, за разлика от Пунтото, което даваше МАХ 8.
Редовите мотори при Алфа имат сериозни разходи по обслужването - което е между 500 и 600 лв. Честито.
Пуното е с доста по слаба ходова част, вътре е с по-евтини матеряли и по-лош дизайн.
Друго не се сещам.
П.С. Можеш да прочетеш раздела по-обстойно и ще разбераш какви проблеми имат 145-ците и какво да гледаш при покупка."BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
Opel Astra J GTC
-
браво за доброто решение приател да смениш Puntoto с Alfa хи хи хи , сега просто тарси и оглеждаи добре аз ти препора4вам Diesel защтото карам такава и сам доста доволен колкото до подражката вси4ко се свежда до колата,как е карана и как ще я подаржащ ти.Успех приятелconductor de una Alfa 145 1.9 td наи сигурното място за една кола е на паркинга , но не за това са направени магистралите
Comment
-
Първоначално публикувано от jjfreemanМерси на тези които са ми отговорили!Очаквам още мнения...
Справка поста по-горе
Предполагам, че имаш вече някаква представа"BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
Opel Astra J GTC
Comment
-
Първоначално публикувано от georgygПунтото е с доста по слаба ходова част, вътре е с по-евтини материали и по-лош дизайн
Моето мнение по въпроса на колегата е ако има възможност да си задържи пунтото за всекидневка и да си вземе Алфата,която му е на сърце.Лично аз поне така бих направилAlfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97
Comment
-
Първоначално публикувано от GogataТочно тука грешиш колега!Именно ходовата част на пунто е един от плюсовете му и това мисля,че се дължи именно на лекото купе!
А по темата...мм...145 си е хубава кола,тежи повече отколкото изглежда,което си има своите предимства и недостатъци разбира се
Е в твоя случай 145 би заместила пунтото,щото и двете са по-скоро със скромни габарити
Лични наблюдения нямам много,затова нека притежателите на 145,които никак не са малко,да се изкажат по-подробно...стига да им се занимава
А,да...основното,което успях да извлеча като полезно е да не се заблуждаваш,че примерно с 1.4 ще правиш икономии...2.0 да е,ще е същата хава като изкючим данъци и други формалности'99 156 1.9 JTD SP3
Comment
-
145-цата има здраво окачване. Иначе първоначалното обслужване като я купиш е малко скъпичко , ама ако е добре - после сменяш само масло и сипваш бенз.
Ако вземаш бензинова - както ти казаха- търси с най-големите двигатели 1.8 или 2.0. Разхода на гориво е почти същия като на 1,4 - 1,6 ТС2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф
Comment
Comment